Facebook

Facebook

neděle 9. října 2016

Luxusní domácí lázně aneb nevšední zážitek z koupání


Na začátku léta jsme navštívili jeden z největších evropských veletrhů, který se, jak jinak, zaměřoval na vše kolem bytového designu a zkrášlování domova. A protože máme již delší dobu zálusk na to, osvěžit náš sortiment o něco netradičního z kategorie "voňavé", cíl naší cesty byl jasný. Krom očí na stopkách jsme  na plné obrátky tentokrát zapojili také svůj nos a šli hlavně po čichu. Je pravda, že nás do něj často udeřila vůně grilovaného kuřete, gyrosu a dalších pochutin, jak už to tak na podobných akcích bývá - samozřejmě jsme gastropauzu nevynechali, nicméně nakonec nás síť spletitých cestiček zavedla přece jen tam, kam bylo třeba. Barvy, vůně a atmosféra wellness odpočinku, tak asi nejlépe vystihnout náladu, která na nás ze všech stran přímo tryskala. Po důkladném pátrání to u nás nakonec na plné čáře vyhrály přísady do koupele a další kosmetické vychytávky značky BadeFee. Pojďme se na tuhle horkou novinku La Almary podívat blíže, zaslouží si to!

Voňavé dortíčky vypadají krásně i jako dekorace.

Nejprve se nabízí vysvětlit, o co vlastně kráčí. Měli jste někdy z nějaké věci pocit, že vás její omamně příjemná vůně a tvar lákající k nakousnutí přivede k šílenství? Asi tak nějak se budete cítit, až se s BadeFee seznámíte osobně. Nazdobené cupcake, nadýchané donuty, šťavnatá lízátka nebo k hříchu svádějící čokoláda, to je jen výběr z těchto originálních přísad do koupele. Fungují jako kapsle, kterou jednoduše vhodíte do vany napouštějící se horkou vodou a necháte rozpustit. Některé z nich jsou na mýdlové bázi, jiné lze přirovnat k šumivým tabletám, jejich cíl je ale společný - připravit pro vás relaxační koupel, vyživit pokožku a dopřát vám pocit znovuzrození. Soukromě jsme si koupel v jejich režii přejmenovali na luxusní domácí lázně, které zvednou hladinu endorfinu. Vybírat můžete ze šťavnatých ovocných, sladkých květinových nebo zklidňujících bylinkových vůní. Přiznám se, že na žádnou z nich nelze říci ne, do jedné jsou úžasné!

Barevné, voňavé, okouzlující! Který kousek by to u vás vyhrál?

Kosmetika Badefee pochází z Německa, kde ji zpracovávají  ručně, a to způsobem, který nápadně připomíná výrobu dortů a zákusků. Nálepka "hand made" ve mně okamžitě vyvolává představy o konkrétním člověku, který danou věc svou šikovností stvořil. Představuji si, jak ji opečovával, ukládal do krabičky a podílel se tak na tom, aby za nějaký čas udělala radost právě mně. Požitek z užívání takového předmětu je pak daleko intenzivnější, co říkáte? Jistě i osobní přístup je důvodem, proč německá výrobna cílí na kvalitu spíše než na kvantitu. Jednotlivé druhy vznikají v omezeném počtu, a to za použití čistě přírodních složek jako je bio bambucké máslo, kakaové máslo, mandlový olej, esenciální vonné oleje, sušené bylinky a ovoce nebo výtažky z čajových lístků. Dokonalé zpracování je završeno roztomilým balením, které propůjčuje každému kousku punc luxusu. Myslím, že za ocenění stojí také fakt, že kosmetika není testována na zvířatech. 


Jsou nápaditě a úhledně balené, skvělé jako dárek!

Když k nám v minulém týdnu dorazila zásilka plná radosti, spíše než typické aroma dálek nás už přes nerozbalené krabice pohladila silně návyková vůně. Po důkladném seznámení se s celým obsahem jsme jako favorita vyhodnotili kouli do koupele s vůní kokosového mléka. Předháněli jsme se v tom, co nám připomíná víc, jestli koktejl podávaný na tropické pláži nebo díky špetce přítomné vanilky čerstvě upečený koláč. Pro jejich uskladnění můžeme doporučit skleněnou patrovou dózu, ve které jim to sluší nejvíc. Jinak šumivé koule se dají použít i opakovaně. Rozpouštějí se pomalu, takže je můžete po koupeli vyjmout, nechat usušit a znovu použít. Pro ještě delší požitek vám doporučujeme koule ve velikosti MAXI.

Ve skleněné dóze vypadají luxusně a jsou vždy při ruce.

Asi jsme se měly narodit blíž rovníku, exoticky vyhlížející kousky si nás zkrátka získaly. Koupelová sůl s vůní ananasu a banánu už zdobí mou koupelnu, a i když je balená v praktickém obalu se širokým víčkem, její nádherná barva vynikne lépe ve skleněném flakónukam jsem ji přesypala. 2-3 polévkové lžíce voňavých krystalků nasypaných do horké vany fungují jako okamžitý transport na sluncem zalitou pláž Karibiku. Při relaxaci mě napadlo, jak k tomu přijdou lidé, co nemají vanu, ale jen sprchový kout. Jedna z našich zákaznic mě však přivedla na spásnou myšlenku - koupelovou sůl stejně jako kapsle všech druhů lze perfektně použít také pro lázeň nohou nebo rukou. I ty si zaslouží zvláštní péči, tak jim trochu dopřejte! Koneckonců kouličky, dortíčky i kostičky voní tak intenzivně, že vystavené na dekorační mýdlence potěší nejen oko, ale skvěle provoní celý interiér. K solím ještě doplním, že se hodí i pro odpočinek ve vířivce. Skvělé, že?


Koupelová sůl je jako nálož šťavnatého ovoce. Zaručeně vám zvedne náladu!

Z široké nabídky bych ráda ještě vypíchla dvě záležitosti. Možná i vy jste jako malí snili o tom zaplavat si v moři plném čokolády. Proč ne? Stačí jedna kostička a čokoládová lázeň je připravená! Skvělá je ta s vůní horké čokolády, vyzkoušet můžete však i další příchuti. Na první pohled je k nerozeznání od pravé, brzy však zjistíte, že bude pečovat především o pokožku a vaše ostatní smysly než je chuť. Vytvoří krémovou koupel, po které se budete cítit skvěle. Konzistencí připomíná to nejjemnější mýdlo. Podobně se bude chovat i kapsle do koupele ve tvaru lízátka. U nich nás nadchl originální nápad i krásně zpracované balení. Až si budete lámat hlavu s malým dárkem pro kamarádku, sáhněte po jednom či druhém. Koneckonců celá řada BadeFee je ideálním prezentem pro vaše blízké. 


Čokoláda nebo lízátko bez kalorií, sen každé ženy....

Kosmetický trh nás každou sekundou zaplavuje novými a ještě více účinnějšími přípravky na vrásky, rozšířené póry, strie, celulitidu a bůh ví co ještě. Neslibujeme, že vám tihle fešáci po použití uberou 10 let na vzhledu, co ale můžeme podepsat, je o poznání jemnější pokožka, v kombinaci s pečujícím peelingem jako by navíc začala znovu dýchat. Při pohledu na ně máte sice pocit, že se díváte do výlohy té nejlákavější cukrárny ve městě, nicméně na rozdíl od pravých dortíků po nich zaručeně nepřiberete ani deko! Kdysi jsem slyšela moudro, že některé věci jsou předurčené k tomu, aby dělaly radost už jen momentem prvního střetnutí se s námi. Pokud si také potrpíte na jedinečné drobnosti, jejichž posláním je potěšit a přinést nový zážitek, pak jsou tu BadeFee právě pro vás! 

Všechny výrobky značky BadeFee najdete pěkně pohromadě tady.

Krásný večer Vám přeje 

Tereza z La Almary 



Žádné komentáře:

Okomentovat